Hannie van Brakel, rechts, is naast voorzitter van het presidium ook plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Zo neemt zij de voorzittershamer over als burgemeester Patricia Hoytink-Roubos vragen uit de raad moet beantwoorden over onderwerpen waar zij verantwoordelijk voor is.
Volledig scherm
PREMIUM
Hannie van Brakel, rechts, is naast voorzitter van het presidium ook plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Zo neemt zij de voorzittershamer over als burgemeester Patricia Hoytink-Roubos vragen uit de raad moet beantwoorden over onderwerpen waar zij verantwoordelijk voor is. © Videostill

GroenLinks in Overbetuwe hekelt ‘vals spel’ en trekt zich terug uit agendacommissie

ELST - GroenLinks heeft zich met onmiddellijke ingang teruggetrokken uit de agendacommissie van de gemeente Overbetuwe. Fractievoorzitter Hanno Krijgsman vindt dat die commissie te weinig oog heeft voor de belangen van inwoners en te veel het collegebeleid volgt.

5 reacties

 • Bart Wolters

  1 maand geleden
  Zelf meemaken? De vergaderingen van het presidium zijn openbaar.. http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/XHTMLoutput/Actueel/Overbetuwe/CVDR609375.html
 • Koos Nijssen

  1 maand geleden
  Jammer, geen regie van de burgemeester.
 • G KEGELS

  1 maand geleden
  Ook hier de Ruttedoctrine. Geen transparantie.
 • Ben Ross

  1 maand geleden
  Typische Groen(S)linkse reactie. Niet nieuw. De zeer gerespecteerde Hannie van Brakel is 200% integer en wordt zo te kijk gezet. Zo werkt de tactiek van #kiezerskopen kennelijk bij GrL.
 • Arie van den Berg

  1 maand geleden
  Hanno, Leg deze casus voor aan hoogleraar Douwe Jan Elzinga met de vraag of dit zijn bedoeling was met dualisme.
 1. OM: Filmpje Tarik Z. niet strafbaar
  Play

  OM: Filmpje Tarik Z. niet strafbaar

 2. Gedoe bij Herstel-NL: 'Het werd een activistische beweging'
  Play

  Gedoe bij Her­stel-NL: 'Het werd een activisti­sche beweging'

Betuwe