Helft woningen Zetten-Zuid staat binnen paar weken

ZETTEN - Grofweg de helft van de 77 woningen die in de nieuwbouwwijk Zetten-Zuid moet komen, wordt binnen enkele weken gebouwd. Het worden zogenaamde ‘morgen-wonen-huizen’: geprefabriceerde, betonnen huurwoningen die in no time staan. 

Projectontwikkelaar Klok heeft de afgelopen maanden veel gesprekken met beleggers gevoerd. Dat heeft veel tijd gekost, reden dat met het bouwrijp maken ook niet rond deze tijd, maar aan het einde van de winter - in februari of maart - wordt begonnen. Er is nu één belegger die de bouw van deze huurwoningen gaat financieren. 

Volledig scherm
Zetten-Zuid wordt tussen de hoogspanningslijn en het Witte Huis gebouwd. © dg

,,De feitelijke woningbouw kan dan zo rond april van start en vermoedelijk staan de meeste van deze 39 woningen er al voor de zomervakantie”, zegt Jasper Karel van Klok. Over de architectuur van de huizen is al vooroverleg met de Overbetuwse welstandscommissie geweest. 

De andere 38 huizen worden koopwoningen en die zal Klok zelf aan de man gaan brengen. Daarmee wordt in de loop van het voorjaar begonnen. Deze huizen zullen vanaf het najaar op traditionele wijze gebouwd worden - dus geen prefab - en in de loop van 2020 worden opgeleverd. 

Betuwe