Volledig scherm
Het Pakhuis in Hemmen. © DG

Hemmens Pakhuis komt goeddeels leeg

HEMMEN - Het Pakhuis in Hemmen verliest zijn belangrijkste gebruiker. Het Centrum voor natuur- en milieueducatie (CNME) met dezelfde naam kan de huur niet meer opbrengen en wijkt uit naar het Hemmens dorpshuis.

Het pakhuis aan de Boelenhamsestraat is een pas zes jaar geleden voor vele tonnen opgeknapte fruitloods, die kort na de oorlog werd gebouwd. Het pand is eigendom van het Lijndensche Fonds, de beheerder van Landgoed Hemmen.

Vrijwilligersorganisatie
Hoe hoog de jaarlijkse huurprijs is, wil CNME-woordvoerster Liselotte Tap niet zeggen. „Maar het was niet meer op te brengen voor deze vrijwilligersorganisatie. We zitten gemiddeld maar één dagdeel per week in het Pakhuis; het merendeel van de activiteiten is buitenshuis."

Bij zo'n gering gebruik van het Pakhuis, was het financieel een stuk verstandiger om te verkassen naar het dorpshuis. Wel tot verdriet van de CNME-leden. „Met pijn in het hart gaan we er weg. We hebben nog enkele gesprekken gehad met het Lijndensche Fonds, maar die willen niet aan een huurverlaging."

Kleine bijdrages
Het CNME blijft voorlopig de naam Pakhuis nog even dragen, ook op het internet. Er is volgens Tap veel vraag naar de activiteiten die de club organiseert. „Maar met de kleine bijdrages die je daarmee binnenhaalt, kun je geen huurprijs van het Pakhuis betalen."

In het Pakhuis zit na 18 december – als het CNME de laatste expositie heeft – louter nog de werkplaats van Lijndensche Fonds zelf.

Betuwe