Henk Knol is de nieuwe voorzitter van Marithaime in Elst.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Knol is de nieuwe voorzitter van Marithaime in Elst. © Gerard Burgers

Henk Knol is de nieuwe voorzitter van Marithaime Elst: ‘Mensen enthousiast maken voor geschiedenis van hun dorp’

VRIJDAGINTERVIEWELST - Geschiedenis heeft hem altijd mateloos geboeid. Nu wil Henk Knol als voorzitter van de historische vereniging Marithaime bij iedereen het enthousiasme aanwakkeren voor het verleden van Elst.

Van een officiële benoeming als voorzitter van Marithaime is eigenlijk nog geen sprake. Door de coronacrisis ging er in maart een streep door de algemene ledenvergadering. De statuten voorzien in die lacune. Daardoor kan Henk Knol (77) zijn taak als voorzitter alvast oppakken.

Waar komt de belangstelling voor geschiedenis vandaan?
,,Een leraar op het gymnasium sprak zo boeiend over geschiedenis, dat ik er enthousiast van werd. Dat stimuleerde mij om boeken te lezen die over de historie gingen. Al hadden we door de vakken Latijn en Grieks ook al veel met geschiedenisonderwerpen te maken. De leraar was in staat zaken uit het verleden te vertalen naar hedendaagse gebeurtenissen. Dat sprak me aan.

Ik lees nog steeds veel over onderwerpen uit het verleden. Laatst heb ik nog alles doorgespit wat met de Spaanse griep te maken had omdat die veel lijkt op de huidige pandemie. Al waren er toen wel veel meer slachtoffers.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe