Herman en zijn Erma gaan maar even niet naar de kleinkinderen

BetuwenarenHet zijn rare tijden voor Herman Schiks (60). Hij werkt bij Rijkswaterstaat en ziet door de coronacrisis ongekend rustige wegen. Met alle thuiswerkers is er een stuk minder verkeer op de weg.

,,Het lijkt wel vakantie. Dat komt absoluut door corona. Nu werken we allemaal nog het reguliere rooster, maar als dit lang duurt sluit ik niet uit dat we overgaan op een vakantiebezetting.”

Herman komt uit Beneden-Leeuwen en heeft het RWS-steunpunt Herveld-Andelst als standplaats. Dus haalt hij even een gebakken visje op het Dorpsplein. ,,Ik maak me zelf niet zo druk. Was mijn handen goed en hou afstand van mensen. Maar eigenlijk zie ik het als niet meer dan een fikse griep.”

Op persoonlijk vlak heeft corona desondanks ook invloed. Zo bezoeken hij en zijn vriendin Erma hun jonge kleinkinderen niet en proberen ze zo min mogelijk bij haar moeder te komen, die in een verpleegtehuis zit. 

Aankomende dinsdag wordt Erma 58. Ook dat feestje gaat niet door. ,,Jammer, maar het is niet anders. We moeten er nu samen iets leuks van maken.” 

Herveld 1703- Betuwenaar, Herman Schiks./LH
Volledig scherm
Herveld 1703- Betuwenaar, Herman Schiks./LH © Erik van 't Hullenaar

Betuwe