Volledig scherm
Herre Dijkema. © RBT KAN

Herre Dijkema nieuwe baas van RBT KAN

ARNHEM/ NIJMEGEN - Herre Dijkema (42) is de nieuwe directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) en Visit Veluwe. De oud-financieel directeur van VVV Nederland volgt Jurriaan Mol op, die onlangs stopte.

Dijkema start op 1 maart komend jaar in zijn nieuwe functie

Waarde
Volgens adjunct-directeur Hanneline Oosting-Adriaansens heeft Dijkema een goede kennis van de toeristisch-recreatieve sector en kent hij vanuit de VVV ook wat gastheerschap betekent. 'In combinatie met zijn financiële achtergrond is dat een grote waarde voor onze organisatie', zegt ze in een persbericht.

Dijkema zelf zegt op de ingezette lijn voort te willen gaan en 'een bijdrage te willen leveren aan een groei in de vrijetijdseconomie in de regio Arnhem Nijmegen en de Veluwe.'

Veluwe
Het RBT KAN verzorgt de toeristische marketing van de regio Arnhem Nijmegen in binnen- en buitenland. Daarnaast brengt de organisatie via het merk VVV allerlei evenementen onder de aandacht. In 2015 richtte RBT KAN VisitVeluwe op om zo ook de toeristische marketing van de Veluwe vorm te geven.

Dijkema werkte eerder bij VVV Nederland, het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) Rijn IJssel en de Belastingdienst. Herre Dijkema woont in Arnhem.

Betuwe