De schapen zijn eraf, maar er staan veel te veel distels in het talud. Dat wordt een brief, om het voor 4 november alsnog op te schonen.
Volledig scherm
PREMIUM
De schapen zijn eraf, maar er staan veel te veel distels in het talud. Dat wordt een brief, om het voor 4 november alsnog op te schonen. © Rolf Hensel

Hete zomer laat geen sporen na op Betuwse dijken

DRIEL - De extreem hete en droge zomer van dit jaar heeft amper sporen achtergelaten op de Betuwse dijken. Uit de najaarsschouw die het Waterschap Rivierenland uitvoert, blijkt dat de dijklichamen zich goed gehouden hebben.  

Het was de tweede achtereenvolgende ultradroge zomer. Medewerker Wim Cornelisse van het waterschap zegt dat bij 95 procent van de dijken geen gevolgen te zien zijn. 

,,Je ziet dat op pakweg 5 procent van de taluds nieuw gezaaid gras wat minder goed is aangeslagen. En ik denk dat er wat meer schade aan het wegdek is, omdat de klei van het dijklichaam heel iets is ingeklonken.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe