Volledig scherm
John Peters (links) van De Bongerd en Arien Boekhoudt van de EHBO-vereniging Heteren zijn blij met de nieuwe AED die door een bijdrage van Heteren Doet kon worden aangeschaft. © EHBO Heteren

Heteren heeft er weer een AED bij

HETEREN - Met de nieuwe AED aan de muur van zalencentrum De Bongerd aan de Flessestraat in Heteren komt het totaal in het dorp op zeventien. De AED bij de Bongerd is de tiende die bovendien vierentwintig uur per dag beschikbaar is. 

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan worden gebruikt om mensen die door hartfalen worden getroffen te helpen. Het snel herstellen van de normale hartslag in de eerste minuten na een incident redt niet alleen levens, ook de kans op complicaties na hartfalen is bij snelle hulp vele malen lager. 

In de Overbetuwse dorpen zijn de AED's in beheer bij de Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe in samenwerking met de lokale EHBO-afdelingen. 

Deze laatste AED is aangeschaft met een deel van de opbrengst van Heteren Doet die geld aan de EHBO-vereniging Heteren beschikbaar stelde. Kloppend hart stelde de (verwarmde) kast waarin de AED wordt bewaard beschikbaar, zodat het apparaat ook bij koud weer bruikbaar blijft. In Heteren hangen nu tien AED's in de openbare ruimte en zijn vierentwintig uur per dag bruikbaar. De overige zeven geregistreerde AED's  hangen inpandig bij bedrijven of instellingen en zijn alleen tijdens de openingsuren bruikbaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe