Volledig scherm

Heteren krijgt ook crematorium

HETEREN - Het Apeldoornse Fin Vita begint een klein crematorium in Heteren. De firma kocht onlangs een pand aan de Polderstraat, waar uitvaartcentrum Mijnhart zat. Dat beslaat 88 vierkante meter. Na een verbouwing komt er 60 vierkante meter bij. 

Peter van der Dussen van Fin Vita vertelt dat de vergunningaanvraag binnenkort de deur uitgaan. Als het meezit is de start dit najaar. ,,Het idee is dat je elders afscheid neemt en dat in Heteren in besloten kring de verbranding plaatsvindt, met 15 mensen erbij.’’

Groeimarkt

Fin Vita wil na Heteren meer van dit soort plekken realiseren. Regionale uitvaartondernemers kunnen aandeelhouder worden. Fin Vita ziet een 'groeimarkt' vanwege de toenemende populariteit van cremeren.

Deze week werd bekend dat bij Bemmel een crematorium komt, voor 220 bezoekers.

  1. Zorgwoningen voor 88 senioren op ‘boerenerven’ in Driel
    PREMIUM

    Zorgwonin­gen voor 88 senioren op ‘boerener­ven’ in Driel

    DRIEL - Voor 88 ouderen uit Driel worden er zorgwoningen op nagebootste boerenerven gebouwd op een terrein van veertien hectare aan de Patrijsstraat, tegen de Drielsedijk aan. Er komt een grote woon-zorgvoorziening voor jong en oud op de gronden van fietsenspeciaalzaak Wels voor senioren met dementie, lichamelijke problemen en mensen die lichte zorg nodig hebben. Zij krijgen zorg van Stichting Samen Zorgen (SSZ) uit Herveld.

Betuwe