Volledig scherm
De hond uit Heteren werd dankzij de dierenambulance Nederrijn en de politie van Renkum gevangen in Doorwerth. © Dierenambulance Nederrijn

Heterense hond ontsnapt en steekt Rijn over naar Doorwerth

HETEREN - Verbazing alom bij de dierenambulance en het baasje van een hond uit Heteren. Het uitgeputte dier werd woensdagochtend rond 04.00 uur in Doorwerth gesignaleerd en na een achtervolging met de politie van Renkum gevangen.

'Door de bossen en weilanden gingen we achter hem aan en hoewel het duidelijk was dat het dier er helemaal klaar mee was, bleef hij ons ontlopen', schrijft dierenambulance Nederrijn op Facebook.

In de omgeving van de N225 bij Doorwerth werd hij door de politie en de dierenambulance ingesloten en gevangen. De hond had geen geregistreerde chip en werd naar het asiel gebracht. 

De eigenaar uit Heteren meldde zich snel. 'Hij bleek even verbaasd te zijn toen wij vertelden dat we zijn huisdier in Doorwerth gevangen hadden als dat wij waren toen we hoorden dat hij in Heteren ontsnapt was.'

Hoe de hond de Rijn over is gekomen, is niet bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe