Volledig scherm
PREMIUM
De halve eeuw oude eik wordt van de cottage-villawijk Aan de Linge weggehaald. Initiatiefnemer Frank Pouwer observeert en ziet dat het goed gaat. © Rolf Hensel

Historische eik in Zetten 200 meter verzet voor familiegevoel

ZETTEN - Een oude boom moet je niet verplaatsen; zeker geen eik. Toch is vrijdagmiddag een 40.000 kilo zwaar en ruim halve eeuw oud exemplaar gisteren in Zetten zo'n 200 meter verplaatst. Om als nieuwe blikvanger bij de noordelijke dorpsentree te dienen; en om een familiegevoel vast te houden.

Quote

Ik heb deze boom met mijn opa en vader gepoot. En nu ik zelf vader ben, wil de eik per se behouden

Frank Pouwer

Zettenaar Frank Pouwer stond voor de keuze: verplaatsen of omzagen. De eik staat op het laatste te bebouwen perceel van het villawijkje Aan de Linge, voorheen Plan Pouwer. De boom werd veertig jaar geleden door de destijds 8-jarige Frank tezamen met vader en opa gepoot. ,,En het is een mooie, goed ontwikkelde boom geworden. Vroeger zag je dat vaak bij boerderijen: een boom planten als er een kind was geboren.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe