Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos heeft het welkomstwoord in Zetten. ,,We zitten allemaal in het vizier van cybercriminelen, mijn schoonmoeder trapte er gelukkig niet in.”
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos heeft het welkomstwoord in Zetten. ,,We zitten allemaal in het vizier van cybercriminelen, mijn schoonmoeder trapte er gelukkig niet in.” © Erik van 't Hullenaar

Hoe acteur Kees Hulst ouderen weerbaarder moet maken

In een instructievideo klimt acteur Kees Hulst (bekend als Hendrik Groen) bij de kassa van de supermarkt op een kratje om omstanders nadrukkelijk te wijzen op twee mensen die zijn pincode proberen mee te lezen. In het echte leven moeten ouderen vooral zelf opletten.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?