ABN AMRO sluit het filiaal in Elst. Daarmee is de Rabobank in Elst het enige bankfiliaal van de ‘grote’ banken die nog in de Betuwse dorpen aanwezig is.
Volledig scherm
PREMIUM
ABN AMRO sluit het filiaal in Elst. Daarmee is de Rabobank in Elst het enige bankfiliaal van de ‘grote’ banken die nog in de Betuwse dorpen aanwezig is. © Gerard Burgers

Hoe de grote banken uit de Betuwse dorpen verdwenen: ‘We hadden nog maar twee klanten per uur’

ELST/BEMMEL - ABN AMRO sluit komende maand het bankfiliaal in Elst. Enkele honderden meters verderop aan de Dorpsstraat is de Rabobank de enige en laatst overgebleven grote bank met een eigen kantoor in de Betuwse dorpen. Ondertussen springt de Regiobank in de gevallen gaten.

6 reacties

 • Jan Brouwer

  1 maand geleden
  Schrijvend dat het over banken in de Betuwse dorpen gaat, maar je beperken tot de Over-Betuwse dorpen. Ga eerst je aardrijkskunde nog eens leren.
 • Rob van Kampen

  1 maand geleden
  Bewuste strategie van de banken....geldwolven blijven het!!
 • Johan van Oranje

  1 maand geleden
  Banken dwingen hun klanten (onder het mom van daar is geen vraag naar) om alles maar thuis en digitaal te doen. Als de Banken dezelfde service hadden blijven bieden in hun filialen dan hadden deze filialen niet gesloten hoeven te worden. Echter dat is het excuus om het filiaal te sluiten en zo kosten te sparen over de rug van de klant. Banken zijn niet mensgericht maar winstgericht.
 • Hans de deGraaf

  1 maand geleden
  Elk aanbod schept zijn eigen vraag... maar als het aanbod er niet is, dan kunnen de mensen er niet komen. En roepen een paar hipsters op een hoofdkantoor dat niemand meer behoefte heeft aan een filiaal in de buurt... Maar kijk je naar het aantal oplichtingen via electronisch bankieren, zie je een ander verhaal. Ook een bank moet niet alle bankzaken via een app willen regelen.
 • Sjors Boymans

  1 maand geleden
  Dat de banken dicht gaan is niet dat er geen behoefte meer aan is. Maar ze stoppen gewoon met service. en verplichten je alles zelf te doen puur uit kostenbesparing. Zo blijkt maar weer een bank is niet klantgericht maar winstgericht.
 1. Plofkraak Apeldoorn: 'We dachten aan een aanslag'
  Play

  Plofkraak Apeldoorn: 'We dachten aan een aanslag'

 2. Minstens 150 gewonden bij ongeluk in overvolle synagoge
  Play

  Minstens 150 gewonden bij ongeluk in overvolle synagoge

Betuwe