Hoe de Heldringstichting in Zetten een visvijver voor loverboys vormt

videoZETTEN - Hoe konden loverboys zo diep de Heldringstichting in Zetten binnendringen? ,,Ze hadden leuk werk voor ons.’’

Zwakbegaafde meisjes, tot over hun oren verliefd, dwingen tot trioseks. Hun pinpassen afpakken om de bankrekening te plunderen. Meisjes dure telefoonabonnementen laten afsluiten die ze helemaal niet kunnen betalen. Fraude plegen met hun DigiD en identiteitskaarten. Slaan bij protest. Bij weigering dreigen de gefilmde seks te verspreiden via sociale media. 

Volledig scherm
© Paul Rapp

Het is maandag 20 augustus. Geduldig luistert Gaviër M.(24) naar de verdenkingen die Maarten Noordzij, de officier Mensenhandel van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, hardop in de zittingszaal van het Arnhemse Paleis van Justitie voorleest. Gaviër, een knappe jongeman met lange dreadlocks en een zelfverzekerde uitstraling, wordt doorjustitie gezien als één van de hoofdverdachten van een omvangrijk loverboys-netwerk dat zich centreert in Nijmegen. Zekertien meisjes zijn volgens het OM seksueel uitgebuit en financieel kaalgeplukt. Ze vormen volgens de officier van justitie ‘het topje van de ijsberg’. 

Hoewel de politie al ruim een jaar onderzoek doet naar het Nijmeegse loverboys-netwerk is het rechercheonderzoek, Dante genaamd, nog in volle gang. Eind dit jaar hoopt justitie het klaarte hebben. Hoewel de rechtbank vandaag zijn zaak niet inhoudelijk behandelt, ontkent Gaviër M., die al een behoorlijke criminele carrière heeft opgebouwd, met klem een loverboy te zijn. ,,Ik snap er niets van.’’ Ze kletsen maar wat, tracht hij de drie rechters duidelijk te maken. Met geen enkel meisje had hij een relatie. ,,Ze hadden zelf een vriendje.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe