Els en Tom Bakker moesten na jarenlang procederen hun huis uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Els en Tom Bakker moesten na jarenlang procederen hun huis uit. © Raphael Drent

Hoe het verder moet met Tom en Els en hun verboden woning: ‘Wij kennen al jaren geen gezelligheid meer’

Tom en Els Bakker verlieten begin dit jaar gedwongen hun woonboerderij in Elst. Hun huis staat officieel in de stankcirkel van het boerenbedrijf van de buren. Tien maanden later praten ze over een leven waarin de tegenslag van corona ‘een detail’ is.

20 reacties

 • A.M. Berben

  2 jaar geleden
  Helemaal eens met HGW Willemsen! Helaas kan een reactie niet meer worden ondersteund door middel van een vinkje of zo, dus moet het maar op deze manier.
 • Hr. Willemsen

  2 jaar geleden
  En wederom een artikel over de familie. Nu zonder reactie mogelijkheden. Beste Gelderland geef deze mensen niet iedere keer een podium. Beste verslag gever stop hier mee. Dit is geen nieuws meer. Ze hebben alle rechtzaken verloren en gaan door met aandacht zoeken en de overheid treineren zolang ze een podium krijgen. Dit grapje heeft al te veel overheidsgeld gekost. Volgens de hoogste macht, de rechtelijke macht ligt de fout bij de familie. Dit kost de burgerij heel veel geld. Kappen nu!
 • Jan van Baal

  2 jaar geleden
  Jan van Baal Ook is afgewezen het beroep van RW39 op de WABO en het BOR (ja nu echt gewoon allemaal even googelen)! Op grond van de WABO bij Besluit Omgevingsrecht (BOR), Bijlage II, art 4 lid 10 en zeker lid 11 kan RW39 met deze afwijkingsbepalingen morgen (29 dec 2020) van het College de vergunning krijgen om voor onbepaalde tijd (art 10) dan wel voor bepaalde tijd (art 11) op RW39 te gaan wonen. Met de jaarwisseling dus legaal in hun eigen woning (nu) recreatief wonen! Bestemmen kan hierna!
 • g v.d. kolk

  2 jaar geleden
  De heer Bakker moet zijn gram gaan halen bij de heren Mooy en van Rooyen
 • Jan van Baal

  2 jaar geleden
  Jan van Baal Woning is geschikt voor permanente bewoning maar nog niet bestemd! In 2010 RW39 wel bestemd door de gemeenteraad maar Raad van State (RvS) houdt in 2010 dit plan aan met verzoek aan gemeenteraad om geurverordening vast te stellen, De gemeenteraad is helaas besluiteloos verdeeld, de RvS geeft daarom in 2014 dan nog maar een extra bouwvlak van 2ha aan RW41 (agrarisch bedrijf)! Alles ligt nu klaar voor legalisatie van RW39, de gemeenteraad en de burgemeester weten dit maar al te goed!