Containers vol handtekeningen tegen de aanleg van een railterminal bij Reeth en Valburg. Ze werden vorige week aangeboden aan de deelnemers van het railterminaldebat in Valburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Containers vol handtekeningen tegen de aanleg van een railterminal bij Reeth en Valburg. Ze werden vorige week aangeboden aan de deelnemers van het railterminaldebat in Valburg. © Rolf Hensel

Hoe zit het nou met de railterminal bij Valburg?

REETH/VALBURG - De bouw van een railterminal bij langs de Betuweroute bij Valburg en Reeth is onontkoombaar zegt de één, dat is nog maar zeer de vraag zegt de ander. Hoe zit dat nu? 5 vragen over de railterminal?

1: Railterminal? hoe zit dat ook al weer?
De Railterminal Gelderland (RTG) zoals het overslagpunt formeel heet is feitelijk een station waar containers worden overgeslagen van de trein naar de vrachtauto en andersom. De provincie Gelderland ziet de RTG als cruciaal voor de Gelderse economie en het bevorderen van vervoer per spoor. Hij moet worden gebouwd langs de A15 en de spoorlijn Betuweroute bij Reeth en Valburg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe