Volledig scherm
PREMIUM
© Korth Tielens Architecten

‘Hoge Noot’ en andere creatieve namen voor nieuwe spoorkruisingen in Elst

ELST - Hoge Noot, zónder het lidwoord ‘de’ ervoor, om flauwe grappen over een volle blaas te vermijden. Dat wordt de naam voor de nieuwe ‘Slingerbrug’ in Park Lingezegen, over het spoor Elst-Arnhem heen. 

De Overbetuwse Straatnamencommissie had er veel tijd voor nodig om tot een keuze te komen, de suggesties waren creatief en talrijk.

Er werd gehint op de historie van het gebied, waar ooit kasteel De Park stond. Maar omdat de doodlopende straat naar Landerij De Park ook al die naam heeft, werd daar van afgezien. 

Volledig scherm
© vanrossumdesign
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zelfs bij Spero, de grootste voetbalclub in de Oostelijke Betuwe, staat alles even stil
    PREMIUM

    Zelfs bij Spero, de grootste voetbal­club in de Oostelijke Betuwe, staat alles even stil

    ‘Als er gezeik’ is op de club moet je er zijn’, luidde het advies van zijn voorganger. René Nobels is een jaar voorzitter van Spero en op de club is het stil. Er is genoeg te doen, maar hij is er niet. Zelfs bij de grootste voetbalclub van de Betuwe is het stil. De corona-crisis doet ook bij Spero zijn onderhuidse werk. Dat had René Nobels (59) een jaar geleden, toen hij bij Spero Fons van Lith als voorzitter opvolgde, niet kunnen denken.

Betuwe