Honderd inwoners op de been tegen railterminal in Overbetuwe

videoELST - Een slordige honderd inwoners van Overbetuwe waren vanavond op de been voor een protestmars tegen de bouw van een railterminal bij Reeth en Valburg langs de Betuweroute en de A15. De tocht, vanaf het station naar het Westeraam College, werd georganiseerd door Overbetuwe Overbelast. Een belangengroep van inwoners uit de verschillende dorpen rondom de beoogde locatie voor de railterminal. 

De inwoners trokken naar het Westeraam omdat, vanwege de verbouwing van het gemeentehuis,  de Overbetuwse gemeenteraad hier vergaderde. De railterminal stond bij hen op de agenda, al ging het alleen om een Overbetuwse reactie op het Provinciaal Inpassingsplan Railterminal Gelderland. De demonstranten willen het liefst dat Overbetuwe zich actief tegen de bouwplannen verzet, maar daar is onder de lokale politici weinig draagvlak voor.

Overbetuwe ziet de aanleg als onontkoombaar en hoopt door mee te werken aan de provinciale plannen de schade voor omwonenden zo gering mogelijk te maken.  Ook meent het gemeentebestuur dat het voldoet aan de voorwaarden, die door de raad zijn gesteld, om mee te werken aan de komst van de Railterminal. 

Iets meer dan honderd inwoners van Overbetuwe waren vanavond op de been voor een protestmars tegen de bouw van een railterminal bij Reeth en Valburg langs de Betuweroute en de A15.
Volledig scherm
Iets meer dan honderd inwoners van Overbetuwe waren vanavond op de been voor een protestmars tegen de bouw van een railterminal bij Reeth en Valburg langs de Betuweroute en de A15. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe