zonnepanelen in oost-westopstelling
Volledig scherm
PREMIUM
zonnepanelen in oost-westopstelling © .

Honderdduizend zonnepanelen tussen de A15 en de Betuwelijn, ze komen steeds dichterbij

HEMMEN/ DODEWAARD/ ZETTEN - De plaatsing van honderdduizend zonnepanelen tussen de A15 en de oude Betuwelijn, halverwege Zetten en Dodewaard, is deze week een flinke stap dichter bij gekomen. Landgoed Hemmen wil er begin voorjaar het vooralsnog grootste zonnepark van de Betuwe aanleggen.

5 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Over opwarming gesproken. Waar de mensen niet aan denken - de donkerkleurige zonnepanelen worden in de zon 80 graden... de hitte slaat neer in dorpen, steden en weilanden. Temperaturen boven de 40C gaan we in de zomer vaker meemaken.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Zonnepanelen zijn uitvindingen van 25 jaar geleden. Nadeel is dat ze bevuild raken met stof, zand, mos en vogelpoep... hierdoor wordt het rendement geleidelijk aan minder. De techniek staat niet stil, dadelijk komen er nieuwe systemen die compacter zijn met meer rendement - ik vrees dat we over 20 jaar veel zonnepanelen naar de schroothoop moeten brengen.
 • bart verplak

  1 jaar geleden
  Nooit zal de Betuwe in bloei meer staan.
 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  En de energie prijs stijgt en stijgt en stijgt...
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  30 hectare glas weten die lieden wel waar ze mee bezig zijn ? de vervuiling van dit land gaat gewoon door ondanks. dat de VVD beweerd, dat zij tegen zijn. Rutte heeft ons gewoon GL ideeën door de strot gedrukt en dat dit leidt tot een grote milieu ramp zal hem een zorg zijn. dit wat hier beoogt wordt zou met harde hand bestreden moeten worden.

Betuwe