Volledig scherm
PREMIUM
Jacqueline Verhaegh helpt mensen omgaan met hooggevoeligheid. © Erik van 't Hullenaar

HSP-café: waar hooggevoelige mensen leren profiteren van hun ‘afwijking’

SLIJK-EWIJK - ‘Stel je niet zo aan,’ krijgen hooggevoelige mensen vaak te horen. Leg maar eens uit waarom je echt last kunt hebben van bijvoorbeeld licht of geluid. Jacqueline Verhaegh uit Slijk-Ewijk organiseert daarom een HSP-café.

Ongeveer 20 procent van alle mensen is hooggevoelig. Jacqueline Verhaegh (50) ontdekte dat op latere leeftijd, net als veel andere HSP’ers (Hoog Sensitieve Personen). In groep 2 kreeg haar zoon problemen op school. Hij trok zich terug en had moeite met de regels en werkjes die zijn juf hem oplegde.

Thuis was haar zoon een ander kind. Een wijs mannetje die het ‘waarom’ van dingen wilde weten en meer zag en voelde dan andere kinderen. Toen Verhaegh dit aankaartte, werd ze weggewuifd. Supergevoelig? Daar geloofde de juf niet in, wel in een vorm van autisme.

Verhaegh ging op onderzoek uit. Ze bezocht met haar zoon een integraal therapeut en volgde onder andere de opleiding tot nieuwetijds kindercoach. Zo kwam ze erachter dat haar zoon hooggevoelig is en zij zelf ook.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe