Volledig scherm
PREMIUM
Brevin Ogolla doet werkervaring op in de supermarkt van Teun van Blijderveen in Zetten en Heteren. © Marc Pluim

Ik heb mensen om me heen zien sterven van de honger

ZETTEN - Het is warm in de personeelskamer van de Jumbo in Zetten. Filiaalhouder Teun van Blijderveen (54) heeft zijn jas uitgetrokken. Naast hem zit de Keniaanse Brevin Ogolla (18), sinds twee weken werkzaam in de supermarkt. Onder zijn Jumbo-shirt heeft hij een dikke trui aangetrokken. De twee vesten en een jas die hij aan zijn stoel heeft gehangen verraden dat hij de temperatuur niet vertrouwt.

,,Ik klopte laatst op zijn kamerdeur om hem wakker te maken. Bleek hij met een muts op en een winterjas aan in bed te liggen,’’ zegt van Blijderveen die zich inzet voor de stichting Be-Come, hulpgever voor mensen uit ontwikkelingslanden. Hij heeft Brevin naar Nederland gehaald voor drie maanden en laat hem thuis in Heteren inwonen en in zijn Jumbo-fillialen in Heteren en Zetten werken. Dat brengt ongebruikelijke situaties met zich mee. ,,Brevin wist niet wat een stofzuiger was. Ik heb hem ook uitgelegd hoe de douche werkte; de jongen is nog nooit buiten Kenia geweest.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe