Volledig scherm
Foto ter illustratie. Dit is een voorbeeldfoto en niet een foto van het bewuste bedrijf. © HC

Illegale werknemer en slapen in bedrijfspand Heteren: ‘schrijnend’

HETEREN - Een illegale werknemer, een tweede werknemer die een uitkering blijkt te krijgen en de brandveiligheid niet op orde. Bij een recente controle bij een bedrijf in Heteren bleek van alles mis. ,,Een schrijnende situatie’, aldus burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. 

De overtredingen werden geconstateerd bij een controle begin deze maand. Het was een gezamenlijke actie van de politie, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW) en gemeente Overbetuwe.

De illegale werknemer is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie, meldt Overbetuwe. De Inspectie SZW gaat de uitkeringsinstantie van de andere werknemer informeren.

Geen vergunning

Tijdens de controle werd ook duidelijk dat er werknemers in het bedrijfspand overnachten, wat niet is toegestaan.

Ook waren er niet voldoende brandbestrijdingsmiddelen aanwezig, terwijl er in het bedrijf met brandgevaarlijke materialen wordt gewerkt. De eigenaar van het bedrijf bleek ook niet te beschikken over de vereiste milieuvergunning.

Fikse boete

Overbetuwe laat weten dat alle betrokken instanties ‘de situatie’ net zo lang blijven volgen totdat alle overtredingen zijn beëindigd.

,,Een illegale medewerker die slaapt in een bedrijfspand waar ook nog eens brandgevaarlijke materialen aanwezig zijn: helaas zijn dit soort controles nodig, ook in onze gemeente”, aldus de burgemeester.

De eigenaar van het bedrijf krijgt een fikse boete.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe