Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Inspectie: basisschool uit Driel is ‘zeer zwak’

DRIEL - De democratische basisschool De Vallei in Driel heeft van de onderwijsinspectie het stempel ‘zeer zwak’ gekregen. De kwaliteit van onderwijs en de veiligheid laten te wensen over.

9 reacties

 • A.M. Berben

  5 jaar geleden
  Beste Tober in geheel Nederland worden scholen geïnspecteerd door steeds slechts een inspecteur die daartoe niet alleen bevoegd maar ook nog eens goed opgeleid is. Dus is dit ook helemaal niet bijzonder maar gewoon de dagelijkse realiteit.Bijzonder vind ik het dat u meent de persoon van de inspecteur te moeten aanvallen terwijl deze functionaris niets anders doet dan wat er van hem/haar wordt verwacht.Misschien had u beter in kunnen gaan op de bezwaren die er kennelijk bestaan tegen deze school zoals die nu functioneert dan maar op een persoon te gaan spelen.
 • Marc

  5 jaar geleden
  Een kind moet begeleid worden en verteld wat er wel en niet kan.  Democratie leren ze op latere leeftijd wel. Geen wonder dat de Meeuweberg in Driel overspoeld wordt met leerlingen.
 • Pepijn

  5 jaar geleden
  Die kinderen mogen later ook beslissen of ze wel of geen belasting gaan betalen.  Ze mogen de druk van iets moeten zeker niet voelen ;)
 • Rob

  5 jaar geleden
  "we zoeken samen met de inspectie en de raad voor primair onderwijs naar onze eigen manier om dit te gaan doen”. "Het bestuur van De Vallei krijgt een jaar de tijd om zich te verbeteren."Volgens mij is de tijd van gedogen en aanmodderen wel voorbij en word het tijd, dat de inspectie gaat handhaven. Niet pas over een jaar, maar nu meteen! 
 • tgm beuningen

  5 jaar geleden
  Een democratische basisschool? Och ja.... :-) :-)
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?