Volledig scherm
Schoffelen in de Betuwe. © VidiPhoto

Internationale studenten wieden onkruid op ekoboerderij Hemmen

HEMMEN - Een internationaal gezelschap van Wageningse studenten steekt deze week de handen uit de mouwen om ekoboerderij De Lingehof in Hemmen van zijn onkruid af te helpen.

Omdat eigenaar André Jurrius geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, wordt het onkruid op ouderwetse wijze, met de hand, weg geschoffeld. De studenten verdienen zo een aardig zakcentje bij, maar zien ook meteen welke praktische gevolgen de aan de universiteit gevolgde theorie heeft.

Omdat door het zeldzaam groeizame weer de gewassen razendsnel groeien, is het wieden dit jaar een eenvoudige klus. Zodra de gewassen, zoals hier de pompoenen, de akker hebben ‘dichtgegroeid’, krijgt onkruid geen kans meer. Dus is wieden met de hand dit jaar maar een paar weken nodig.

Volgens Jurrius is hij nu een maand eerder klaar met het verwijderen van onkruid en kan er -als de weersomstandigheden zo blijven- twee tot drie weken eerder geoogst worden. De Lingehof heeft zo’n 150 hectare aan biologische gewassen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe