Jan Karel van der Toorn zit weer veilig thuis op de bank. Hij brak zijn nek na een ongeval tijdens het windsurfen op de Zeeuwse wateren.
Volledig scherm
Jan Karel van der Toorn zit weer veilig thuis op de bank. Hij brak zijn nek na een ongeval tijdens het windsurfen op de Zeeuwse wateren. © Gerard Burgers

Jan Karel brak zijn nek bij een surf-ongeluk en droeg lang een harnas: woensdag vertelt hij erover op tv

ELST - RTL4 zendt woensdagavond in het programma Goed voor Elkaar de redding van de Elster windsurfer Jan Karel van der Toorn uit. 

Van der Toorn raakte op Koningsdag 2019 zwaar gewond toen hij in Zeeland hard van zijn surfplank viel. Hij brak zijn nek en liep borstletsel op. Van der Toorn is na langdurig verblijf in het ziekenhuis weer thuis in Elst en bezig met zijn revalidatie. 

Hij deed zijn verhaal al eerder in deze krant en woensdag is zijn ongeval en redding ook op tv te zien. Met unieke opnames van Van der Toorn zelf, want zijn aan de mast bevestigde Go-Pro camera legde alles vast terwijl het gebeurde. Die beelden zijn woensdag om 20.30 uur te zien in Goed voor Elkaar, een programma over de verschillende hulpdiensten die in ons land actief zijn. 

Lange tijd een harnas dragen

Van der Toorn werd na zijn redding opgenomen in het Erasmus in Rotterdam en moest na het ongeval lange tijd een harnas dragen waarmee zijn nek en hoofd werd gefixeerd. Dat harnas is inmiddels verleden tijd, maar de 54-jarige windsurfer houdt waarschijnlijk blijvend letsel aan zijn val over. 

,,De kans dat ik ooit weer volle bak op een plank sta is heel klein, maar ik ben vooral dankbaar dat ik er nog ben", zei Van der Toorn eerder.

Betuwe