Volledig scherm
Het0Orkest PWA (Prins Willem-Alexander) oefent voor het grote jubileumconcert. © Erik van 't Hullenaar

Jarige muziekvereniging PWA haalt 3JS naar Elst

ELST - De 3JS omlijsten het gouden jubileum van muziekvereniging PWA uit Elst. Dit orkest komt in het pinksterweekeinde zelf ook met swingende nummers.

Volledig scherm
De blazers van PWA in actie. © Erik van 't Hullenaar

Muziek uit de film Frozen, Duitse schlagers en een nummer van Neil Diamond. De keuze voor het jubileumconcert laat het brede repertoire van de vijftigjarige muziekvereniging zien. Muziek van alle tijden door muzikanten van alle leeftijden. 

Voor Susanne Pongers (18) is muziek een passie. ,,Het begon met het spelen van blokfluit. Toen had ik er al plezier in. Nu speel ik klarinet.” 

Ze geniet van samen spelen. ,,Niets is mooier dan dat je samen iets neerzet. Het is prachtig als je bekende nummers speelt, van Bruno Mars bijvoorbeeld.’’ 

,,Dat geeft aan dat PWA een swingend orkest is geworden’’, zegt voorzitter Cor Verhart (53). ,,PWA was lang een harmonie, maar die tijd is passé. Jongeren willen niet alleen klassieke muziek spelen, maar ook muzikaal uitgedaagd worden.’’

Uitlaatklep

Volledig scherm
Het moet zaterdagavond goed klinken, dus oefenen maar. © Erik van 't Hullenaar

Muziek is voor de voorzitter de ultieme uitlaatklep. Hij speelt al sinds zijn elfde. ,,Het is een heerlijke afleiding, muziek werkt ontspannend. Als ik druk ben in mijn hoofd, ben ik dat na een nummer al kwijt’’, zegt hij. 

Verhart is vanaf 1976 lid. Hij maakte de optredens op het wereldmuziekconcours in Kerkrade mee, de komst van Lee Towers naar het veertigjarig jubileum en de eigen muziekfestivals. PWA houdt het vizier gericht op de toekomst. Verjonging is belangrijk. Naast een seniorenorkest met veertig leden zijn er dertig jeugdleden. De jeugd is nadrukkelijk betrokken bij het jubileum.  

Voor het jubileum haalt PWA op zondag 20 mei de 3JS naar Elst. Tijdens het concert ‘Overbetuwe Zingt Mee’ treden de lokale artiesten Wes Leurs, Elke Rouwmaat en Annemiek Jansen op. Ook balletdansers komen in actie. Het programma begint om 19.30 uur. Tweede pinksterdag is er op het plein bij het gemeentehuis vanaf 12.00 uur een Duitse Middag met medewerking van Tann Röhn uit Duitsland en Bigband Bemmel. 

Volledig scherm
PWA speelt een breed repertoire voor jong en oud. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
Het 50-jarige PWA in actie, links op de foto voorzitter Cor Verhart. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe