Joop zoekt (en vindt) in Elst een nieuwe dakkoffer

BetuwenarenJoop Voorhaar (64) fietste vanuit zijn woonplaats Duiven via een mooie route met het pontje over het Looveer naar het centrum van Elst.

Er moet namelijk een nieuwe dakkoffer gekocht worden, want de vorige is van zolder gevallen en beschadigd. En dat is niet handig als je een hoop spullen moet verhuizen van Engeland naar Nederland. 

,,Mijn dochter Annelies is recent geslaagd voor haar studie Chemie aan de universiteit van Leicester”, legt Voorhaar trots uit. ,,Ze wil graag nog voor de Brexit terug zijn in Nederland, waar ze dan werk gaat zoeken. En als je als vader de kans krijgt om te helpen, doe je dat graag.” 

Dus steekt Voorhaar binnenkort met de auto op de boot Het Kanaal over, met op het dak de spullen van zijn dochter, veilig verpakt in een koffer uit Elst.

Volledig scherm
Elst 1510- Betuwenaar, Joop Voorhaar/LH © Erik van 't Hullenaar
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe