Joyce Scholten schreef ‘Verborgen Verdriet’, over misstanden in de jeugdzorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Scholten schreef ‘Verborgen Verdriet’, over misstanden in de jeugdzorg. © Rolf Hensel

Joyce (20) heeft een half leven vol ellende achter de rug; ‘Ik hoop dat elektroshocks helpen’

ELST/ HARREVELD - Joyce Scholten is nog maar 20 jaar, maar heeft al een half leven met ellende achter de rug. De Elsterse schreef een boek Verborgen Verdriet, over de misstanden zoals zij die heeft ervaren in de jeugdzorg. 

Hoe het nu met haar gaat? ,,Best goed, met wat ups and downs. Ik wacht op een elektroshocktherapie: waarbij stroomstoten in mijn hersenen een epileptische aanval veroorzaken, in de hoop dat het brein dan als het ware wordt gereset zodat de depressies weg zijn.” 

En dat is dan iets om naar uit te zien, voor Joyce Scholten. Want dat is de hoop op weer een grote stap richting een normaal leven. Ze vertelt het met weinig emotie, van boosheid, blijdschap of angst is nauwelijks iets te merken. 

Gewoon een vlotte meid, die houdt van hockey, fotograferen en schrijven; en na de zomer hoopt aan de studie Verpleegkunde te kunnen beginnen. Maar dat is wat de buitenwereld aanschouwt. Haar leven zag er sinds haar tiende behoorlijk beroerd uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe