Volledig scherm
PREMIUM
Kiki Peters, mede-oprichtster Liesbeth van der Toorn en voorzitter Jacques Buurman in de Wereldwinkel in Elst, die komend weekend het veertig jarig bestaan viert. © Erik van 't Hullenaar

Jubilerende wereldwinkel is mainstream geworden

ELST - De wereldwinkel in Elst viert zaterdag het veertig-jarig bestaan. Drie generaties over linkse hobby's, mainstream worden en de toekomst. Want de jarige is nog steeds volop in ontwikkeling.

Eigenlijk bestaan ze al langer, want de winkel aan de Dorpsstraat 71 werd in oktober 1977 betrokken en voor die tijd was Liesbeth van der Toorn (82) uit Elst al actief met een marktkraam in haar dorp, waar wekelijks koffie en thee werd verkocht. Maar de oprichtingsakte van de Wereldwinkel Elst is van september 1978, vandaar dat dit weekeinde het veertig jarig bestaan wordt gevierd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe