Volledig scherm
Bij de kabelbreuk is maar één weghelft beschikbaar en wordt het verkeer met verkeerslichten geregeld. © dG

Kabelbreuk onder Drielse Rijndijk

DRIEL - Medewerkers van Liander zijn op de Drielse Rijndijk tussen Heteren en Driel bezig met het repareren van een stroomkabelbreuk. Dat levert beperkte verkeershinder op.

Volledig scherm
De kabelbreuk is waarschijnlijk door grondwerking ontstaan. © dG

Het gaat om een stroomkabel waar normaal gesproken 10.000 volt op staat in de lengterichting van de weg. De kabel ligt ongeveer twee meter onder het wegdek en is waarschijnlijk door grondwerking gebroken. 

Wegwerkers hebben woensdag de kabel blootgelegd door eerst het wegdek weg te halen en daarna een groot gat te graven op de rechter weghelft, richting Heteren. Vandaag wordt de breuk gerepareerd, waarna het gat weer wordt dichtgegooid en er een nieuwe deklaag wordt aangebracht. Ook moet het wegdeel boven de breuk opnieuw worden geasfalteerd.

Dat moet ook op de dijk ter hoogte van de op- en afrit naar de Kerkstraat gebeuren. Wegwerkers hadden de inrichting met verkeerslichten eerst daar neergezet en een gat naar de kabel gegraven, maar op de verkeerde plek. Ook daar moet er, nu het gat weer is gevuld, een nieuwe asfaltlaag worden gelegd.

De betreffende kabel kent een spanning van 10.000 volt en voert stroom aan van het hoogspanningsnet naar zogeheten trafo-huisjes. Daar wordt de spanning teruggebracht naar 220 volt voor het naar woningen en bedrijven gaat. 

Liander hoopt de werkzaamheden vandaag (donderdag) af te ronden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe