Volledig scherm
Foto ter illustratie © DG

Kampeerder die met toiletrol over de camping zwerft is uitstervend ras

ANDELST - Verreweg de meeste campings hebben tegenwoordig wc-papier bij het toilet. Recent onderzoek van campingspecialist ASCI uit Andelst wijst dat uit. De controleurs troffen bij driekwart van de tienduizend onderzochte campings een toiletrol bij de wc. 

Ook kregen duizenden bezoekers van verschillende sites van de maker van campinggidsen een aantal vragen voorgelegd over kamperen. De ondervraagden komen uit verschillende Europese landen, waaronder Nederland. 

Bijna de helft van de Nederlandse kampeerders vindt het niet erg om eigen toiletpapier mee te nemen bij een toiletbezoek. Maar ze lopen dan wel direct naar het toiletgebouw.

Het onderzoek wees ook uit dat een vuil toilet of vieze douche de grootste irritatie is van kampeerders. De Duitsers zijn koploper met 61 procent, Nederland volgt met 53 procent. 

Een publieksversie van het onderzoek kun je hier lezen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe