De kerncentrale in het Belgische Doel, waar vier kernreactoren zijn ondergebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale in het Belgische Doel, waar vier kernreactoren zijn ondergebracht. © Arie Kievit

Kerncentrale in Betuwe niet welkom: ‘Dit is een achterhoedegevecht’

ELST/BEMMEL - Of Lingewaard of Overbetuwe plek wilde bieden aan een kerncentrale. Die vraag stelde de provincie Gelderland namens het Rijk aan alle Gelderse gemeenten. In beide Betuwse gemeenten luidt het antwoord hoofdzakelijk nee. Al zegt een enkeling wel ja.

13 reacties

 • Johann Janssen

  4 uur geleden
  het gebouw van de voormalige centrale in Dodewaard staat er nog met andere woorden gewoon een up-date en dan kan die centrale weer gewoon aan het werk.
 • Koos Nijssen

  16 uur geleden
  Ruim eerst eens de oude centrale in Dodewaard helemaal op. Ontmantelen. Komt dat niet voor elkaar dan kan ook een nieuwe kerncentrale natuurlijk niet.
 • Klaas Houthakker

  1 dag geleden
  @Leon Dekkers. Zet die windmolens dan maar fijn nabij jouw achtertuin. Of ben jij zo'n type zoals er veel bij politieke partijen zitten: wel een hoop windmolens, maar dan graag in andermans achtertuin? Ik wil best een kerncentrale op mijn land laten zetten. Als de windmolens in Nederland en de zonnepanelenweides dan gesloopt worden. Prima!
 • Rino Rijder

  2 dagen geleden
  Een kerncentrale als "afleidingstactiek om het nemen van maatregelen tegen de CO2-uitstoot uit te kunnen stellen." Klinkt redelijk idioot omdat zo'n kerncentrale geen CO2 uitstoot. Gaat het nu om verminderen van CO2 uitstoot of vasthouden aan het windmolen en zonnepanelen evangelie?
 • Piet Biemans

  2 dagen geleden
  In Europa zal de komende 10 tot 15 jaar de transitie bestaan uit vervangen kolencentrales door GAS centrales en daarmee bereikt men in die meeste landen de klimaatdoelstelling 2030. Nederland kan zijn doelstelling niet bereiken via gastransitie omdat Nederland die gastransitie al 30 jaar geleden gemaakt heeft. En binnen 10 jaar lukt het niet met kerncentrales in Nederland want dat is technisch niet haalbaar???, dus dan maar vol zetten met windmolens??. De Gekte van de remmende voorsprong
 1. Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop
  Play

  Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop

 2. Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebiuskerk in
  Play

  Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebius­kerk in

Betuwe