Volledig scherm
Dagmar Driessen en haar dochter Lauren (links en rechts) begonnen een crowdfundingsactie voor Myriam van de Langemaat (midden) en haalden na de eerste dag 6.830 euro op voor de weduwe die haar man aan zelfmoord verloor. © William Hoogteyling

Kijkers doneren al 10.000 euro aan Myriam na uitzending Uitstel van Executie: ‘Echt geweldig’

UPDATEHETEREN - De crowdfundingsactie in Heteren voor Myriam van de Lagemaat kent een goede start. De Heterense verloor in 2017 haar man door zelfmoord en raakte daardoor met haar drie dochters in grote financiële problemen. 

Dinsdag stond zij centraal in het RTL programma Uitstel van Executie, maar Martijn Krabbé en zijn team slaagde er niet in de problemen op te lossen.

Voor Dagmar Driessen reden om dinsdag een crowdfundingsactie voor haar dorpsgenote te beginnen, en die slaat aan. Na de uitzending en aandacht in onder meer deze krant hebben tot nu toe 352 mensen een donatie gedaan, samen goed voor 10.425 euro. ,,Het was een spontane actie en de steun en warme reacties zijn echt geweldig”,  zegt Driessen. 

Omdat haar man door zelfmoord om het leven kwam, betaalde de verzekering niet uit en bleef er ook een forse bedrijfsschuld staan. Als Van de Langemaat haar huis in Heteren verkoopt, blijft er nog steeds een schuld van 75.500 euro over. Driessen hoopt met deze actie dat gat te dichten, zodat Van de Langemaat en haar nog thuis wonende dochter (14) een schuldenvrije herstart kunnen maken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe