Volledig scherm
Een aanrijding op de A50, in dit geval op Hervelds grondgebied. © Rijkswaterstaat

Kleine 700 botsingen vorig jaar op Betuwse wegen

ELST/VALBURG/HERVELD - Op de Betuwse wegen zijn vorig jaar 660 aanrijdingen genoteerd. Dat zijn er zo'n honderd meer dan in 2017 en is maar liefst dubbel zo veel als in 2016. 

Het gaat dan om alle wegen bij elkaar opgeteld: zowel provinciaal als gemeentelijk als de snelwegen. Omdat de snelwegen voor relatief veel botsingen zorgen, is Valburg koploper. Een deel van het gelijknamige knooppunt - waar A15 en A50 kruisen - ligt formeel op het grondgebied van dat dorp: 120 aanrijdingen vorig jaar. Een ander deel beide snelwegen ligt op Hervelds grondgebied en dat dorp is met 105 aanrijdingen derde op de lijst. Daartussen zit nog Elst, met stukken A15 en A325 ‘binnen’ de dorpsgrenzen, met 110 genoteerde ongevallen. 

Geen snelweg, veel lagere cijfers

Ook Bemmel, Heteren en Dodewaard hebben nog delen van snelwegen op hun grondgebied. Bemmel en Heteren zijn met ruim 60 aanrijdingen ook hoog genoteerd, maar de 19 op Dodewaards territorium vallen dan weer mee. Andelst heeft er 32; Huissen telt 39 botsingen, daar zit een klein stukje Pleijroute bij. 

De cijfers voor de andere dorpen, zonder dubbelbaans wegen, liggen een stuk lager. Zo telde - als voorbeeld - Doornenburg vorig jaar 6, Angeren en Driel 7. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Overvallers stel 150 merkzonnebrillen bij opticien Elst en vluchten in ‘lichtkleurige’ Renault Captur
    update | video

    Overval­lers stel 150 merkzonne­bril­len bij opticien Elst en vluchten in ‘lichtkleu­ri­ge’ Renault Captur

    ELST - Bij de ramkraak op Rolf Brillen in Elst hebben de overvallers in de nacht van woensdag op donderdag 150 merkzonnebrillen weggegrist. Ze snelden vervolgens weg in een lichtkleurige Renault Captur. De totale waarde van de buit bedraagt volgens eigenaar Rolf Nieuwenhuis circa 20.000 euro. ,,Heel vervelend allemaal, maar gelukkig is er alleen sprake van materiële schade."

Betuwe