Huiseigenaren in Reeth en Valburg kunnen zich laten uitkopen als hun huis minder waard wordt door de komst van de Railterminal Gelderland.
Volledig scherm
PREMIUM
Huiseigenaren in Reeth en Valburg kunnen zich laten uitkopen als hun huis minder waard wordt door de komst van de Railterminal Gelderland. © eigen foto

Kleine vijf miljoen voor uitkopen omwonenden van Railterminal

REETH/VALBURG - Overbetuwe trekt vier miljoen euro uit voor het uitkopen van omwonenden van de Railterminal Gelderland (RTG) bij Reeth en Valburg.  De gemeente koopt de woningen met het doel ze zo snel mogelijk weer te verkopen. Daarbij wordt rekening gehouden met 930.000 euro aan verlies- en onderhoudskosten.

De aankoopregeling komt bovenop een zogeheten planschadevergoeding van de provincie. Omwonenden uit Reeth en Valburg wier woning minder waard wordt door de komst van de Railterminal krijgen die waardevermindering door de provincie vergoed. De woning moet wel voor 14 maart 2007 zijn gekocht, na die datum was de mogelijke komst van een railterminal bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe