Volledig scherm
PREMIUM
Katja Diepstraten verzon een manier om het gebruik van plastic zakjes in het distributiecentrum Van Kruidvat in Heteren met een miljoen per jaar omlaag te brengen. © Pim Mul

Kruidvat bespaart miljoen plastic zakjes dankzij vakkenvuller Katja

HETEREN/MONTFOORT - Vakkenvuller Katja Diepstraten (21) ergert zich aan het grote aantal plastic zakjes dat ze tijdens haar bijbaantje bij Kruidvat tegenkomt. 'Dat moet beter kunnen’, zet ze begin dit jaar bij een foto op LinkedIn. Ze heeft gelijk gekregen. Haar verbazing heeft het gebruik van plastic zakjes op het distributiecentrum van Kruidvat in Heteren met een miljoen per jaar omlaag gebracht.

De studente scheikunde en chemie aan de Avans Hogeschool in Breda werkt in haar woonplaats Montfoort bij de plaatselijke Kruidvat. Een bijbaantje als vakkenvuller. ,,En daar viel me op dat ik een mand vol plastic zakjes kreeg om uit te pakken en dat er in al die zakjes maar één of twee artikelen zaten. Heel onpraktisch en verspillend. ‘Dat moet beter kunnen', dacht ik en plaatste die tekst met een foto op LinkedIn.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe