Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van La Strada is sinds 1 augustus deels rookvrij. © Gerard Burgers

La Strada in Elst heeft het eerste rookvrije terras van de Betuwe

ELST - Het terras van La Strada in Elst is sinds begin deze maand deels rookvrij. Volgens eigenaren Hans en Karin van de Bos is dat 'tussen nu en een jaar de norm'. Maar mede-ondernemers in de Betuwe zien het voorlopig niet zitten rokers te verbannen van hun terras. Ze staan daarmee lijnrecht tegenover de wens van anti-rookorganisatie Clean Air Nederland.

Lunchroom en ijssalon La Strada aan de Dorpsstraat in Elst is de eerste en voorlopig enige zaak in de Betuwe die een deel van het terras rookvrij heeft gemaakt. Rokers kunnen voor de zaak terecht, terwijl het terrasdeel op het plein naast de zaak sinds 1 augustus rookvrij is.

,,Het was een idee van mijn vrouw en ik sta er helemaal achter. We willen vooral de ijs etende kinderen een rookvrij terras bieden", zegt Hans van de Bos. ,,Het hoort bij deze tijd, ik denk dat tussen nu en een jaar rookvrije terrassen in Elst de norm zijn.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe