Lara skeelert nu maar in eigen tuin, want op straat is het stil

BetuwenarenEven een rondje skeeleren in de tuin tussen de lessen door. Vanmorgen heeft de 8-jarige Lara Scholten uit Herveld al opdrachten gemaakt voor rekenen en nieuwsbegrip. 

,,Dan kijk je bijvoorbeeld het Jeugdjournaal. Ik leerde vandaag over een pandemie, dat is een epidemie die in de hele wereld is.” Voordat de groep-5 leerling van de Sint Willibrordusschool aan taal begint geniet ze eerst van een korte pauze in de zon.

Het coronavirus heeft impact op haar jonge leven. Vorige week maandag speelden er nog veel kinderen buiten, maar nu is het stil op straat. Toen de scholen sloten en de ouders van Lara beiden thuis gingen werken, bleek de schermcapaciteit van het gezin niet voldoende. 

Haar vader regelde voor Lara en zus Isis snel ieder een computer op de kamer. Daar werken ze elke dag aan hun taken, die ze online krijgen van de leerkracht. ,,Meester Bas stuurt ons ook grappige filmpjes. En hij belt deze week alle kinderen van de klas.”

Lara ziet trouwens wel een voordeel van de sluiting van school. ,,Ik vind het leuk dat als ik hard doorwerk aan mijn huiswerk, ik daarna kan gaan spelen. Wel mis ik mijn vriendjes. Daarom heb ik al FaceTime gebeld. En vanmiddag gaan we met mama cakejes bakken, lekker!”

Lara Scholten op haar roze skeelers.
Volledig scherm
Lara Scholten op haar roze skeelers. © Erik van 't Hullenaar

Betuwe