Voorzitter Rene Nobels (rechts) op het hoofdveld van Spero. Het veld is onbespeelbaar geworden en wordt vervangen door een nieuwe grasmat met beregeningssysteem.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Rene Nobels (rechts) op het hoofdveld van Spero. Het veld is onbespeelbaar geworden en wordt vervangen door een nieuwe grasmat met beregeningssysteem. © Archieffoto Erik van 't Hullenaar

Larven en vogels vernietigen hoofdveld van Spero: ‘We zetten thuiswedstrijden om in uitduels’

ELST - Voetbalvereniging Spero uit Elst moet het dit seizoen zonder hoofdveld stellen. Het veld is door larven en vogels onherstelbaar verwoest en moet vervangen worden.

3 reacties

 • jurroen cluitmans

  2 maanden geleden
  Bijzonder merkwaardig hoe Elistha in dit verhaal wordt betrokken. Het hoofdveld van Elistha is een kunstgrasveld en beschikt (dus) zeker niet over een beregeningssysteem. Een beetje bij de feiten blijven is er ook niet meer bij?
 • Wim Hendriks

  2 maanden geleden
  Onzinnig verhaal. Het hoofdveld van buurvereniging Elistha beschikt niet over een beregeningsinstallatie. Is kunstgrasveld! Verder is het tweede veld van Elistha om dezelfde reden als nu bij Spero afgelopen jaar opnieuw aangelegd, maar natuurlijk niet voorzien van een beregeningssysteem. Ook hier weer hetzelfde probleem maar in mindere mate dus met plaggen opgelost. Onjuist verhaal dus, maar ja.
 • Jan van Baal

  2 maanden geleden
  Met de juiste bestrijdingsmiddelen (ja, die snel afbreekbare, overal gebruikte, chemische!) had het €100,= gekost en het veld was gewoon bespeelbaar gebleven. De huidige kostbare aanpak zal het probleem voor Spero zeer waarschijnlijk niet oplossen voor de toekomst....Maar ja, gezond verstand is zoek daar waar alleen de regels regeren! Nu heeft de rest van de verenigingen pech omdat de "pot" voor dit jaar al leeg is helaas! Buitengewone problemen vragen soms om buitengewone aanpak....!

Betuwe