Volledig scherm
Het Lyceum Elst. © Erik van 't Hullenaar

Leerlingaantal Lyceum in Elst groeit flink door

ELST - Het Lyceum in Elst is afgelopen jaar ook weer flink gegroeid. Twee jaar geleden telde de middelbare school nog 518 leerlingen, vorig jaar waren dat er 632. Dit jaar is het aantal verder omhooggegaan naar 717. Daarmee is het Lyceum het OBC voorbij als grootste school van Elst.

Lyceum-directeur Gert Munters denkt dat zijn school over enkele jaren op zo'n 1.000 leerlingen stabiliseert. „En dat is een mooie, werkbare omvang.”

Jonge school
De blijvend forse groei komt volgens de directie doordat het Lyceum nog een relatief jonge school is. „Met beduidend meer instromers dan uitstromers. Dat zal binnen een paar jaar in balans zijn.” Ook dit jaar kwamen er weer veel Arnhemse leerlingen binnen. „Van de 175 komen er precies 100 uit Arnhem. Terwijl veel leerlingen naar het Citadel in Lent fietsen. Jammer van die onevenwichtige verdeling en raar dat er dagelijks zo'n volksverhuizing is”, meent Munters.

Bemmel
Veruit de grootste school in de Betuwe blijft het OBC in Bemmel. Het aantal kinderen dat deze school bezoekt, daalde marginaal: van 1.851 naar 1.834. De OBC-vestigingen in Huissen en Elst werden juist iets beter bezocht. 'Huissen' ging van 786 naar 808 leerlingen. In de beide Elster OBC-panden tezamen zitten nu 648 jongeren en dat zijn er 20 meer dan een jaar geleden.

Vol
Het HPC in Zetten groeide van 1.104 naar 1.127 leerlingen. Het leerlingenaantal op het Westeraam in Elst kromp juist wat: van 317 naar 306. Net als het Elster lyceum is ook het Citadel in Lent een nog jonge school – volgend jaar wordt het tien jarig bestaan gevierd. Momenteel zitten er 1.369 tieners op en dat zijn er 41 meer dan een jaar geleden. De grootste groei is er dus uit en dat is maar goed ook: er zijn ongeveer 1.430 stoelen, daarna zit het Citadel vol.

Betuwe