Volledig scherm
PREMIUM
Judith Bussing (links) en Esther van Bezooijen draaien de rollen om. De havo 5 leerlingen van het Hendrik Pierson College in Zetten gaven dinsdag les aan de docenten van hun school. © Erik van 't Hullenaar

Leerlingen Judith en Esther leggen docenten uit hoe je ‘autismevriendelijk’ les geeft

ZETTEN - De omgekeerde wereld op het HPC in Zetten. Daar gaven leerlingen les aan docenten over autisme. Hoe geef je ‘autismevriendelijk’ les? 

Als Judith Bussing een keer de klas uitloopt moet haar leraar haar later rustig vragen waarom ze dat deed en het antwoord niet zelf invullen.

En ook een sarcastisch grapje als ‘nee joh, jij kan dat proefwerk ook zonder te leren wel halen’ kan beter achterwege blijven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgwoningen voor 88 senioren op ‘boerenerven’ in Driel
    PREMIUM

    Zorgwonin­gen voor 88 senioren op ‘boerener­ven’ in Driel

    DRIEL - Voor 88 ouderen uit Driel worden er zorgwoningen op nagebootste boerenerven gebouwd op een terrein van veertien hectare aan de Patrijsstraat, tegen de Drielsedijk aan. Er komt een grote woon-zorgvoorziening voor jong en oud op de gronden van fietsenspeciaalzaak Wels voor senioren met dementie, lichamelijke problemen en mensen die lichte zorg nodig hebben. Zij krijgen zorg van Stichting Samen Zorgen (SSZ) uit Herveld.

Betuwe