Volledig scherm
Zingen voor hulp op de Molukken na de aardbeving van vorig najaar. © Rolf Hensel

Lezing over Molukse geschiedenis en Molukse Nederlanders in Elst om ‘kennisgat’ te dichten

ELST - De gemiddelde Nederlander weet nauwelijks iets over de geschiedenis van de Molukken en de Molukse Nederlanders in ons land. En al helemaal niets over de familiebanden die nog steeds bestaan tussen Molukkers op de eilanden zelf en Molukkers in Nederland.

Volgens Molukkers hier één van de redenen dat de hulp vanuit Overbetuwe voor de aardbevingsslachtoffers op de Molukken zo moeizaam tot stand kwam. Naast de hulpacties zelf heeft de stichting ‘Elst helpt de Molukken’ ook het dichten van dat ‘kennisgat’ als doel benoemd.

Lezing van drs. Huib Akihari

Volledig scherm
Naast de hulpacties zelf heeft de stichting ‘Elst helpt de Molukken’ ook het dichten van dat ‘kennisgat’ als doel benoemd. © ANP

Daarom wordt er woensdag 19 februari in Sociaal Centrum De Wieken in Elst een informatieavond over dit onderwerp gehouden.

De avond, die om 20.00 uur begint, is specifiek bedoeld voor Nederlanders die meer over de Molukken en de Molukse Nederlanders willen weten.

Drs. Huib Akihari geeft dan een lezing over dit onderwerp. Akihari schreef al verschillende historische boeken over de Molukken en voormalig Nederlands-Indië en geldt als autoriteit als het gaat om de geschiedenis van Molukse Nederlanders.

Ook burgemeester Patricia Hoytink-Roubos is woensdag te gast. Ze zal dan bekend maken welk bedrag de gemeente Overbetuwe aan de hulpacties bijdraagt. 

Betuwe