Volledig scherm
Reeth krijgt een railterminal. © ANP

Lijsttrekkers krijgen handtekeningen als protest tegen railterminal bij Reeth en Valburg

VALBURG - De lijsttrekkers die woensdag in Valburg meedoen aan het lijsttrekkersdebat van Overbetuwe Overbelast, krijgen meer dan duizend handtekeningen aangeboden. Dit als protest tegen de railterminal die bij Reeth en Valburg is voorzien. 

De railterminal is woensdag ook het voornaamste discussiepunt tijdens het lijsttrekkersdebat in De Viersprong in Valburg. Het debat begint om 20.00 uur. Volgens de organisatie is er veel tijd ingeruimd voor bezoekers om de lijsttrekkers het vuur aan de schenen te leggen. De avond wordt geleid door Gelderlander-journalist Bernardo van Hal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe