Volledig scherm
Ov-fiets van de Nederlandse Spoorwegen op station Elst. © Erik van 't Hullenaar

Lokale politiek wil meer ov-fietsen op stations in Elst en Zetten-Andelst

ELST - De Overbetuwse politiek vindt dat de treinstations Zetten-Andelst en Elst er bekaaid af komen voor wat betreft het aantal ov-fietsen dat beschikbaar is. Alle partijen eisen meer fietsen.

Overbetuwenaren klagen al veel langer over het tekort aan ov-fietsen in de regio. Op station Elst zijn al ov-fietsen beschikbaar, maar deze zijn vaak allemaal in gebruik. 

Op station Zetten-Andelst zijn nog helemaal geen ov-fietsen. Dat was ook GroenLinks opgevallen. De partij diende een voorstel in om het aantal fietsen te verhogen. Dat idee werd door alle Overbetuwse partijen gesteund. 

Afdwingen

Het college moet nu in gesprek met Arriva en de Nederlandse Spoorwegen om op beide stations meer fietsen geplaatst te krijgen. Mogelijk kan financiering ook via de provincie verkregen worden. Als al die opties spaak lopen, moet de raad van Overbetuwe oordelen of er vanuit de gemeente middelen worden ingezet om extra fietsen neer te zetten. 

Tot aan december komen er 6.000 extra ov-fietsen bij in Nederland. Zo worden er fietsen bijgeplaatst in Arnhem en Nijmegen. Stations in de Overbetuwe ontbreken op de lijst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe