Volledig scherm
bouw stock stockfoto stockdnr © StockPZC

Loodsen weg, woningen erbij in Hulhuizen

GENDT In de Gendtse buurtschap Hulhuizen gaat een flink aantal leegstaande loodsen en een kantoor aan de Doornenburgsestraat tegen de vlakte. Als dank voor het weghalen van die 'verrommeling’ mag de perceeleigenaar er twee woonhuizen voor terugbouwen.

In de bedrijfshallen zat in het verleden een interieurbedrijf. Het terrein achter de loodsen is nu nog volledig verhard en ook dat wordt weggehaald. Er verdwijnt dan in dit open gebied tussen Gendt en Doornenburg in totaal 1.600 vierkante meter aan hallen en kantoor.

De nieuwe woningen komen aan beide zijden van de bestaande woning, waardoor ze netjes in de lintbebouwing zullen staan. Dat betekent dat ook een paardenwei wordt opgeofferd. De tussenliggende sloot moet in tact blijven. 

Rood-voor-roodregeling 

Lingewaard is erg actief met wat vroeger rood-voor-roodregeling heette: leegstaande en/of vervallen stallen of kassen laten verwijderen, waarvoor in ruil woningen gebouwd mogen worden. Formeel vallen bedrijfshallen en -loodsen er niet onder, maar Lingewaard hecht er veel waarde deze ‘ontsierende bebouwing’ uit het Gendts-Doornenburgse buitengebied weg te krijgen. En bij meer dan 1.500 te slopen vierkante meters mogen twee woningen worden teruggebouwd. 

De perceel-eigenaren moeten nog wel onderzoek doen naar niet-gesprongen explosieven in de bodem. Het gebied staat als 'hoog risico’ te boek, omdat er in de Tweede Wereldoorlog nogal wat naar beneden is gekomen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe