Biologisch-dynamische akkerbouwer André Jurrius uit Randwijk.
Volledig scherm
Biologisch-dynamische akkerbouwer André Jurrius uit Randwijk. © VidiPhoto

Lupine is de nieuwe soja en ecoboer André uit Randwijk is enthousiast: ‘Toekomst van de sector’

BoerentrotsAndré Jurrius (45) keerde terug op zijn geboortegrond in Randwijk om er Ekoboerderij De Lingehof te runnen. ,,Ik treed in de voetsporen van mijn voorouders.” 

 1. Midden-Betuws rioolwater nóg iets verder opgeschoond: ‘Massaal plasje tijdens pauze van EK-wedstrijd merken we hier niet’
  PREMIUM

  Mid­den-Be­tuws rioolwater nóg iets verder opge­schoond: ‘Massaal plasje tijdens pauze van EK-wed­strijd merken we hier niet’

  DODEWAARD/ ZETTEN/ VALBURG/ KESTEREN - De vaatwasserresten, wasmachinesopjes en uiteraard plasjes en poepjes uit de Midden-Betuwe gaan sinds enkele weken naar de vernieuwde en vergrootte rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) pal langs de A15 in Dodewaard. Voor een kleine 5 miljoen euro wordt daar voor twaalf dorpen het afvalwater met een nieuwe methode net nóg iets schoner gemaakt.
 2. Tupperware uit de as herrezen in Herveld: ‘Ik dacht dat ze haar voorraad wilde verkopen’
  PREMIUM
  4

  Tupperware uit de as herrezen in Herveld: ‘Ik dacht dat ze haar voorraad wilde verkopen’

  GENDT/ HERVELD - Enthousiast probeert Tupperwareconsulent Wilma van Kalkeren uit Herveld kampeerders op de Camping Waalstrand in Gendt warm te maken voor de grote variatie aan (ook nieuwe) kunststof producten voor huishoudelijk gebruik. ,,Toen afgelopen maart als donderslag bij heldere hemel de stekker uit Tupperware Nederland werd getrokken, heb ik nadat ik van de schrik was bekomen, een doorstart gemaakt. En de bestellingen blijven komen.”

Betuwe