Inzamelen van klein elektronisch afval. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Inzamelen van klein elektronisch afval. Foto ter illustratie. © Wecycle

Lyceum Elst gaat elektronisch afval inzamelen met Wecycle

ELST - Het Lyceum in Elst zamelt tot 11 november van dit jaar klein elektronisch afval in. De middelbare school doet mee aan een actie onder de vlag van Wecycle. 

Wecycle wil het weggooien van klein elektronisch afval tegen gaan. Door het in te zamelen kunnen onderdelen van elektronische apparatuur worden hergebruikt. Scholen blijken daar al langer een doeltreffend platform voor. Die krijgen in ruil voor hun inspanningen een lespakket dat in de school gebruikt kan worden. Ook een leespakket of digitale camera voor gebruik op school behoort tot de beloning.

Wecycle richt zich vooral op basisscholen, maar ook steeds meer middelbare scholen haken aan. Met het Lyceum uit Elst als voorbeeld. ,,Het project is hier niet specifiek aan een klas of leerproject verbonden, we hebben iedereen in de school opgeroepen mee te doen. Op verschillende plekken staan bakken waar de spullen ingeleverd kunnen worden”, zegt Marjon van Bussel. Zij is de projectleidster en coördinator maatschappelijke stage op de school. 

Wecycle doneert namens de deelnemende scholen ook een verjaardagspakket aan de Stichting Jarige Job. Die stelt minderbedeelde gezinnen in staat kinderverjaardagen te vieren met cadeautjes en traktaties. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe