Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Shutterstock

Man bedreigde zijn zus: ‘Jij zult de eerste vermoorde strafrechter zijn’

WAGENINGEN/ ARNHEM - Tegen de 56-jarige Jos van H. uit Wageningen die zijn eigen zus, een Arnhemse strafrechter, heeft gestalkt en bedreigd is dinsdag in de rechtbank in Utrecht tien maanden celstraf geëist,  waarvan vier maanden voorwaardelijk. 

5 reacties

 • Pieter Beurden

  1 jaar geleden
  Verdachte is in staat van beschuldiging gesteld door het plegen van een strafbaar feit. Een psychologisch onderzoek is vaak onderdeel van het strafproces om de straf/behandeling te bepalen en juist in zijn belang! Betreft het drugsgebruik van rechter, OvJ en advocaat kan dit alleen uitgevoerd worden als hiervoor voldoende aanleiding en/of rechtvaardigheidsgrond aanwezig is. Een standaard onderzoek doet afbreuk aan het gezag van de rechtspraak. Omdat hier een rechter bij betrokken is wordt de zaak onafhankelijk bij de Rechtbank te Utrecht behandeld. Je opmerking slaat echt helemaal nergens op!
 • Mattie

  1 jaar geleden
  Je zoekt spijkers op laag water.
 • Arnhemmer1971

  1 jaar geleden
  Wat een primitief en respectloos verhaal. Totale onzin. 
 • Peace

  1 jaar geleden
  Ik kan je reactie niet plaatsen Jeempie? Hoezo zijn rechters en advocaten nu door jou verdachten mbt onder invloed??? Vanuit mijn werk heb ik heel veel menselijkheid gezien bij rechters. En bij advocaten. Maar echt ik snap je niet!Snap de twee duimen omhoog ook niet. Omdat het gezagdragers zijn dus fout??
 • Jeempie

  1 jaar geleden
  Uniek dat naar buiten komt dat rechters ook mensen zijn met menselijke problemen. Hoop dat dit het taboe doorbreekt. Verder vind ik het juridisch dubbel dat verdachten wel op drugs gebruik onderzocht worden bij betreden van de rechtbank maar rechters, officieren en advocaten niet. Je moet er toch niet aan denken dat er beslissingen genomen zijn onder invloed, zelfs de waan wil je als rechtstaat voorkomen toch...!

Betuwe