Volledig scherm
De scooter bij de bewuste plek. © Marijn Jansen

Marijn (20) gaat onderuit met haar scooter door tape over de weg: ‘Misselijkmakende grap’

ARNHEM/ELST - De 20-jarige Marijn Jansen uit Elst is zondagavond met haar snorscooter onderuit gegaan door ‘een misselijkmakende grap'. De scooterrijdster reed in Park Lingezagen tussen twee paaltjes door, maar viel op de grond doordat daar tape gespannen was. ,,Ik ben enorm geschrokken’’, laat ze een dag later weten. 

De vrouw reed vanaf haar werk in de Arnhemse wijk Schuytgraaf naar haar woning in Elst en kwam even na 19.00 uur nietsvermoedend door het park. Het schemerde, waardoor ze uit het niets ‘bovenop de tape knalde’, vertelt ze. ,,Ik had er niets van gezien. Daar was het te donker voor. Zoiets houd je ook niet in de gaten als je er langs komt. Pas toen ik overeind kwam zag ik de tape.’’ 

Schrik

Een dag na het ongeval moet ze nog even bijkomen van de schrik. Op de beursheid na is Jansen niet gewond geraakt. ,,,Gelukkig heb ik niets, alleen de spieren in mijn rug en nek zijn wat beurs. Je hoeft geen valhelm te dragen op een snorscooter. Het had daarom ook heel anders kunnen aflopen.”  

De scooter heeft veel schade opgelopen door het ongeluk. Wie de tape heeft opgeplakt, is nog een raadsel. Op Facebook roept haar vriend Koen getuigen op zich te melden. ‘Ook als jij dit bent geweest en je dit leest hoop ik dat je je ook stoer genoeg voelt om je te melden', schrijft hij op Facebook. 

Onderzoek

Mogelijk heeft de onfortuinlijke snorscooterrijdster haar kwelgeesten gezien. Tweehonderd meter voor ze ten val kwam fietsten twee jongens haar tegemoet richting de Arnhem’s jongste wijk. ,,Of zij er wat mee te maken hebben weet ik niet, maar je vraagt je wel af als zij het tape niet hebben gespannen hoe ze langs de paaltjes zijn gereden. Dat lukt alleen maar als je afstapt en heel voorzichtig met de fiets aan de hand door de berm loopt. En als je het tape ziet, waarom haal je het dan niet weg?”

De politie doet onderzoek naar wie de tape over het fietspad heeft gespannen. Marijn Jansen: ,,De agenten hebben mij verteld dat ze dit hoog opnemen en dat ze dit beschouwen als poging tot zware mishandeling of zelfs poging doodslag.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe