Volledig scherm
PREMIUM
Mats (onder) en zijn broer Wout met hun werk Uitzicht op Nijmegen. © Marc Pluim

Mats (9) ziet toekomst als schilder

ELST - Het eerste meesterwerk van een jonge schilder is af. De 9-jarige Mats Brinke uit Elst legde de laatste hand aan het doek getiteld 'Uitzicht op Nijmegen', ondersteund door tweelingbroer Wout.  De jongens waren samen met hun vader Roger bij Festival Op 't Eiland, op de laatste dag van de Vierdaagse. 

Daar troffen de broers het doek dat Ingeborg Laninga van het Nijmeegse schildersatelier ZaadeL Makerij daar aan het begin van de week neer had gezet. Zij tekende de basis met houtskool. Bezoekers mochten er vervolgens naar hartelust aan verder werken. 

En zo ontdekten Mats en Wout hun creatieve kant. Tot verbazing van hun vader, die zijn zoons in opperste concentratie aantrof. Een likje verf op de Stevenskerk, een beetje blauw voor de Waal. En opeens, het was al donker, was het af.

Mats ging er zó in op dat zijn creatie hem maar niet losliet. ,,Ik wil dat schilderij!', appte hij de volgende ochtend naar Laninga. Die zwichtte, Mats mocht het in Nijmegen komen ophalen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe